Kertészkedés

A jóléti társadalom két részbõl áll.

A társadalom egyik része gyártja a mérgeket és gondoskodik róla hogy azok beépüljenek az élelmiszerekbe , ez által az emberi szervezetbe. Tevékenységével mérgezi a földet, vizet és a levegõt . Egyszóval mindent elkövet hogy az emberiség beteggé váljék . Erre épül a társadalom másik fele a gyógyászati ipar . A gyógyszeripar ellenmérgeket gyárt amit az orvos társadalom felhasznál azért hogy a társadalom elsõ fele által létrehozott károsodást helyrehozza. Látszólag ez mindenkinek jó mert mindenki megtalálja ebben a munkamegosztásban a hasznát. Csak kinek nem jó ? Az EMBER nek . Õ áll a haszon lánc végén és az egészbe egyszerûen beledöglik.
Na látjátok ! Ezért van nekem kiskertem. Nem vagyok vállalkozó. Eladásra nem termelek.Így nem kényszerít semmilyen profitérdekeltség arra hogy növényeimet és családomat mérgezzem . Növényeimet ebben a szellemben ápolom, vegyszerhez csak a legvégsõ és elkerülhetelen esetben nyúlok .


Miért fontos számomra a kert?
Amikor nyári reggelen kimegyek a városszéli telkemre és kinyitom a kertkaput, megcsapja az orromat a friss harmatos fû illata, felüdül a lelkem. A bejárat elõtt a legkedvencebb virágom a katáng égszínkék szirmaival szinte azt mondja , isten hozott. Amikor végignézek a telkemen /6600 m2/ és átnézek az alattam fekvõ völgyön át a szemben lévõ erdõre, végtelen nyugalom és a szabadság érzése száll rám. Ezt pedig nem lehet pénzzel megváltani. Nincs az a profit amiért elcserélném. Boldog ember vagyok amiért a természet ezen csodáit naponta átélhetem.

Barátom ! Neked is had üzenjek valamit.Csak akkor vásárolj kertet ha te is hasonlóan gondolkodsz. Ha boldogságot érzel amikor leszakítod és elfogyasztod munkád gyümölcsét . Ha szívvel lélekkel tudod várni mikor bújik ki a kis mag a földbõl , mikor borul virágba kedvenc gyümölcsfád. Ha a kerti munkában nem leled örömöd hanem azt fárasztó robotnak tartod, ne kínlódj vele! Sokkal egyszerûbb a multinacionális áruház polcáról leemelned a világ másik végérõl idehozott bizonytalan eredetû, ám szépen csomagolt terméket.Lap tetejére