Én és a zene

Kitõl tanultam zenélni?


Sasváriné Perjés Margit tanárnõ :


5 évig tanított klarinétozni. Türelmes munkával megismertette velem a hangjegyek világát. Minden küzdelme ellenére az elvetett mag nem talált bennem termékeny talajra így nem is lett belõlem klarinétmûvész.


Fehérvári József karnagy:


Tõle tanultam meg a zene tiszteletét . Muzsikusnak lenni szent kötelesség mondta és ezt életével bizonyította be. Kis ifjúsági fúvószenekarában éreztem rá a muzsikálás örömére. Sok , sok utazás és zenei fesztivál élményével lettünk gazdagabbak. Zenekarában gyerek generációk nõttek fel. Minden szabad idejét ránk és a zenélésünkre áldozta . Nyaranként a Balaton parton muzsikáltunk. Délelõtt a siófoki Balaton presszó teraszán 2 órát, este pedig a szálloda soron 1 órát játszottunk mint afféle turista látványosság. Ezek a muzsikáló nyaralások voltak gyermekkorom csodái.De jó lenne mindezeket még egyszer újra átélni.

Mi maradt meg mindebbõl?


Annak ellenére hogy tanáraimnak nem sikerült belõlem zenészt faragni, azért elérték hogy megfertõzõdjek a zene vírusával amibõl azóta se sikerült kigyógyulnom. Úgy vagyok a zenével mint ez a vicc :
Miért mérgelõdik szomszéd?
Már hogyne mérgelõdnék amikor a vejem nem tud kártyázni.
Mér baj az ha valaki nem tud kártyázni?
Mert mégis kártyázik.
No, én is így zenélek . Remélem ezt mind a zene, mind azon kedves barátaim akik néha meghallgatnak , megbocsátják nekem. Köszönöm.
Lap tetejére