Üzenőfal

Kedves látogatóim! Újra megnyitottam üzenőmet.

Ide mindenki beírhat, szerkesztheti az oldal tartalmát, véleményt mondhat, javasolhat, szidhat vagy dicsérhet, éppen aktuális lelkiállapota szerint. E-mail cím megadása nem szükséges feltétel, viszont e nélkül nem tudok közvetlenül válaszolni. Akik kedves cimborájuknak, vagy csak simán cimborájuknak tekintenek azoknak kötelességük velem tegeződni. Ki hallott már olyat, hogy valaki magázza a cimboráját? Szemérmesebbek a kedvescimbora kuki citromail pont hu-ra is küldhetik leveleiket.


Tóth Győző


Klári
2011.05.01 - 20:30 - szilep@citromail.hu
Köszönöm Győző a segítséget. Akkor almafát ültetünk a helyére vagy körtét. Ha már egyszer így alakult. Úgy is akartunk ősszel venni mindkettőt. Üdv:Klári
Kedvescimbora
2011.04.30 - 22:06
Klárika! Bonyolultabb az ügy annál. Mert nem csak, hogy kajszit nem ajánlott a helyére ültetni, hanem csonthéjast egyáltalán nem. Almatermésűt előnyösebb ültetni. Így a talajuntság és a visszamaradó betegségek problémáját ki lehet védeni. Ültesd egy másik sorba, ha van helyed.
Klári
2011.04.30 - 21:18 - szilep@citromail.hu
Kedves Győző. Köszönöm a válaszod. Bár az oldaladat már szerintem betűről betűre átolvastam nem is egyszer, látod ez a rész mégis elkerülte a figyelmem. Sajnos valószínűleg igazad lesz a gutaütéssel kapcsolatban. Én még nem ismertem ezt a betegséget, ilyenünk még nem volt.Kibontottuk a takarást, és így kiderült, hogy bizony a vakondok dolgozik oly nagyon alatta. Látszanak a járatai, így hogy nincs takarás. De sajna a fa állapota napról napra romlik, már tényleg úgy néz ki az egész lombozata, mint amit leforráztak. Bizony sajnálom, mert már vagy hatéves ceglédi óriás kajszi fa, rendkívül megbízhatóan bőtermő. De sajna ki kell vegyük. Ahogy olvasgattam a betegségről a neve alapján nem menthető meg a fa. Több helyen olvastam hogy nem lehet megelőzni. Azon kívül , hogy nem szabad hamar metszeni. Bár nálunk nem így volt, valami oka biztos volt ennek. Te sem tudsz védekezést ez ellen? Mivel ezek a fák sorban vannak bajban leszek a pótlásával is. Jól gondolom, hogy nem ajánlatos a helyére ugyanoda ugyanolyan fát telepíteni?
Dulovics Edit
2011.04.28 - 11:06 - editdulovics@gmail.com
Kedves Mindenki! Bikácson csinálunk egy kis biokertet. Ez egy kis település, ennek ellenére, nem találtam senkit, akinek a kertjében lenne torma. Szivesen kifizetném a postaköltséggel együtt, ha valaki tudna küldeni nagyon hálás lennék. Üdvözlettel, Edit
Klári
2011.04.27 - 13:29 - szilep@citromail.hu
Győző! Kérlek adj nekem tanácsot. A gyümölcsfák alját betakartuk az idén tavasszal szalmával. Szép nagy tányért készítettünk nekik. Ma azt tapasztaltam, hogy az egyik kajszi fám levelei hervadnak elfelé. Kibontottam a szalma takarást, és azt tapasztaltam, hogy tele van járattal alatta a föld. Valószínűleg egér vagy valami hasonló költözött oda , és elrághatta a fa gyökereit? Monília ellen volt permetezve , az nem lehet a baj. Hogy akadályozzam meg, hogy a szalma alá költözzenek a rágcsálók?
Bernáth Róbert
2011.04.07 - 19:06
Szia Győző, Az gyümölcs-aszaló projekt egy hűtőszekrény csere után szárnyra kapott :) Itt vannak az első (és második) eredmények: http://biosolar.hu/forum/480
kitti
2011.04.07 - 18:25 - razo7@citromail.hu
giga nagy az oldal, imádom
Noémi
2011.04.05 - 15:01 - brandl.n@freemail.hu
Kedves Győző! Az indexen olvastam, hogy van olyan ciszternád, amit mez.gazd. fóliával béleltél ki. Kérdésem a következő lenne: hogyan rögzítetted a fólia tetejét, hogy ne hajoljon vissza??? Egy közel 30 m3-es ciszternánkat a kivitelező elb''abrált, a vízzáró rész nem sikerült, a felkent igen vastag réteg eltávolítására 600e. ft-os ajánlatt kaptunk. Próbáljuk a legolcsóbb megoldást megtalálni a ciszterna használhatóságára.
Baráth Istvána
2011.04.03 - 19:59 - asc@freemail.hu
Kedves Győző! Véletlen akadtam a honlapodra de lenyügözött.Az élet ugy hozta hogy nyugdijas koromra sikerült egy 3500m kerthez jutni Apcon Heves megyében.Mindig ere vágytam de nem volt bátorságom de egy rossz döntésem miatt ez volt a menedék. De ugyan azt érzem mint te amikor kimegyek domb oldalba. Rengeteg ötletet leirtál én is szeretnék a hosszú út elött, jó sok fát ültetni .De hol lehet jó Magyar fajtákat beszerezni. Ha tudsz segiteni örülnék. Baráth István
Szűts Ágnes
2011.03.13 - 9:23 - szutsagi@gmail.com
Kedves Győző! Engem is igen érdekel a magyar krumplifajták jegyzéke. Kérlek szépen, hogy nekem is küldd el! Nagyon köszönöm! Üdv: Szűts Ági (szutsagi@gmail.com)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
*Név:
E-mail:
*Üzenet:
Kérem adja meg az alábbi számot számjegyekkel:
nyolcszáznegyvennégy

Lap tetejére