Üzenőfal

Kedves látogatóim! Újra megnyitottam üzenőmet.

Ide mindenki beírhat, szerkesztheti az oldal tartalmát, véleményt mondhat, javasolhat, szidhat vagy dicsérhet, éppen aktuális lelkiállapota szerint. E-mail cím megadása nem szükséges feltétel, viszont e nélkül nem tudok közvetlenül válaszolni. Akik kedves cimborájuknak, vagy csak simán cimborájuknak tekintenek azoknak kötelességük velem tegeződni. Ki hallott már olyat, hogy valaki magázza a cimboráját? Szemérmesebbek a kedvescimbora kuki citromail pont hu-ra is küldhetik leveleiket.


Tóth Győző


Tar Tibor
2009.08.24 - 13:51 - ifjtartibor@freemail.hu
Szia! A biosolar oldalon a passzivház forumon beszélgettél monolit-tal, akinek ha jol vettem ki, dombháza van. Errõl esetleg tudnál infot adni, elérhetõsség, esetleg képek? Üdv: Tar Tibor
kedvescimbora
2009.08.13 - 21:38
Kedves Kriszta! Az ubimnak elsõ titka a jó vetõmag. A ZKI Mohikán F1 fajtáját vásároltam, ami szortimentjükbõl peronoszpórával szemben a legelenállóbb fajta. A második titok a bõséges öntözés. Az ubi szereti a párás levegõt. A tenyészidõ elején szinte naponta esett egy kevés esõ. Ettõl hihetetlenül beindult a fejlõdése. Száraz napokon reggel, délben, este végigszaladunk az öntözõkannával. A harmadik titok a jó termõtalaj. Egyébként ez a biogazdálkodás alfája, omegája. Nem véletlenül írta Dr. Milotay Péter a ZKI-tõl, hogy jó kondícióban van az állományom. (részleteket lásd a blogomban) Én vegyszerrel nem permeteztem, csak a feleségem néhányszor tejes vízzel. Jó kondícióban lévõ növény könnyebben elbír a betegségekkel. Ezzel módszerrel tövenként kb 2kg ubi terem. 25 cm-es tõtávolságot használtam a futtatón. Kérdésedre térve, virágelrúgás több mindentõl lehet. pl. A nitrogénszegény talajtól is lehet, de inkább arra gyanakszom, hogy a fajtád nem többségében nõivaru.Ezzel visszekanyarodtunk a jó talaj és a jó fajtaválasztás fontosságához. Ha jó fajtát választottál nem kell törõdnöd az apró peronoszpóra pettyekkel. Mert amire tönkre megy addíg le is termi magát. Ha viszont rossz fajtával áldott meg a sors, akkor szigorúan permetezni kell. Néhány éve több ismerõsöm tescoban vásárolt 49Ft-s ubimagot. Egyikük se evett abban az évben belõle kovászos uborkát.
Nyírán Zsoltné
2009.08.12 - 18:23 - nyiranzsoltne@citromail.hu
Kedves Gyõzõ! Véletlenül találtam rá erre a fantasztikus jó honlapra. Csatlakozom az elõttem írókhoz.Nagyon örülök, hogy van kihez fordulni. Segítségedet kérném. Megpróbálkoztam idén az uborkával (eddig nem sikerült, elvitte a peronoszpóra és egyéb gombás betegségek)most próbáltam résen lenni! Az elsõ permetezés (Shampion és Tiovit) után pár nappal a levelek lekókadtak majd sok apró szürkészöld beszáradt lyuk lett felületükön és leszáradt nagyon sok levél, még az indák is.(szomszédom szerint a Nonit a hibás). Most ismét észrevettem apró, halvány sárga foltokat az új leveleken és az új ültetésû uborkákon, de nem tudom, mit csináljak, a neten látható képek szerint megint peronoszpóra kezdi ki, és ha megint "leforrázom"? Mit tegyek ? És még egy fontos: rengeteg virág van de alig kötõdik meg pár uborka , nagyon sok lehullottat találok a földön ! Olvastam olyat, hogy a cink hiánya ludas a kevés virágmegkötésben , igaz ez? Nagyon várom a válaszod, mert nagyon szeretném ha szép lugasom lenne! Köszönettel: Nyírán Zsoltné, Kriszta
Szûts Ágnes
2009.08.01 - 14:25 - szutsagi@gmail.com
Kedves Gyõzõ! Köszönöm gyors és szakszerû tanácsodat. További jó kertészkedést mindenkinek!
kedvescimbora
2009.07.31 - 23:05
Ágika! A paradicsomot általában nem a peronoszpóra hanem a fitoftóra támadja meg.Ez a legsúlyosabb betegség. A többi elhanyagolható ez mellett. Esõs idõszakban nem lehet megvédeni permetezés nélkül. Rézzel kell permetezni. A réz természetes anyag. Kis mennyiségben használva, nem okoz egészségkárosodást. Én a Schampion nevü szerrel permeteztem (rézoxidklorid) Ez a Biokultúra Egyesület besorolása alapján ökölógiai termesztésben használható készítmény. Évi: paradicsom esetén 7 nap. Van egy érdekes javaslat a probléma kezelésére Mátyás Ciprián honlapján. (A bannercsere menüpont alatt megtalálod a linkjét) Kapható fitoftóra rezisztens paradicsom vetõmag is de egyrésztigen drága. Másrészt a gyártó beszállt a GMO bizniszbe, ilyen cégtõl én irtózok bármit vásárolni.
Szûts Ágnes
2009.07.31 - 14:39 - szutsagi@gmail.com
Isteni szuper az oldalad, Gyõzõ! Tanácsot szeretnék kérni Tõled. Hogyan csinálod, hogy a paradicsomot nem eszi le a peronoszpóra? Bio megelõzési módszet keresek, vagy meg rezisztens fajták adatait, mert nemigen van kedvem ahhoz, hogy tíznapos-kéthetes várakozási idejû mérgezõ szerekkel locsoljam le a sok munkával nevelt paradicsomjaimat. Jótanácsodat elõre is köszönöm. További jó kertészkedést kívánok mindenkinek!
Kriegler Péter
2009.07.28 - 22:24 - backmaister@freemail.hu
Gratulálok az oldalhoz! És köszönöm, hogy elolvashattam! :)
Kriszti
2009.06.22 - 15:50 - szoporyk@t-online.hu
Gratulálok a honlaphoz!Tanácsot szeretnék kérni,mit tegyek a cseresznyefám és meggyfám kukacos.Van erre vmi hatékony,de természetes gyógymód?Én is vega vagyok,nem szeretem a fehérjét a gyümölcsben.Elõre is köszönöm:K.
margit2
2009.06.21 - 9:19 - margit2@mailbox.hu
A blogodat nagyon magára hagytad! :-)
Mydlár Gábor
2009.06.17 - 23:11 - gabriel.mydlar@gmail.com
Hello! Nagyon örülök, hogy még vannak a világon ilyen emberek, mint te. Akik tiszutelik és becsülik a természetet. Kell is ez a mostani idõkben. : ) Ahogy figyeltem a weboldaladat, észrevettem, hogy vigyázol az egészségedre, azt szeretném megkérdezni, hogy a szóját, hogy a legegészségesebb enni. És figyelmedbe szeretnék ajánlani egy nagyszerû dolgozt, szerintem ez téged érdekelne, egy szerkezet, Biofoton szkenner - így nevezik. EZ a szerkezet képes lemérni, hogy milyen ellenállóképességgel rendelkezünk a betegségekkel szemben,hogy milyen a sejtregenerációnk, hogy amit eszünk, az milyen szinten épül be a szervezetünkbe : ) valami eszméletlen dolog. gabriel.mydlar@gmail.com
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
*Név:
E-mail:
*Üzenet:
Kérem adja meg az alábbi számot számjegyekkel:
ötszáznyolcvannégy

Lap tetejére