Üzenőfal

Kedves látogatóim! Újra megnyitottam üzenőmet.

Ide mindenki beírhat, szerkesztheti az oldal tartalmát, véleményt mondhat, javasolhat, szidhat vagy dicsérhet, éppen aktuális lelkiállapota szerint. E-mail cím megadása nem szükséges feltétel, viszont e nélkül nem tudok közvetlenül válaszolni. Akik kedves cimborájuknak, vagy csak simán cimborájuknak tekintenek azoknak kötelességük velem tegeződni. Ki hallott már olyat, hogy valaki magázza a cimboráját? Szemérmesebbek a kedvescimbora kuki citromail pont hu-ra is küldhetik leveleiket.


Tóth Győző


szilep
2009.10.07 - 20:18 - szilep@citromail.hu
Kedves cimbora! Köszönöm megtisztelõ bizalmadat, és ezentúl tegezni foglak. Bár én a "né" vagyok nem a Sándor. Ajó tanácsot köszönöm. Ha fátyolfóliával takarom a vetést talán megvédhetem. ha most is olyan enyhe õszünk lessz mint szokot. Legyünk optimisták. Mindig ugyanoda veted a növényeidet? Láttam a képeken hogy fix helye van a paradicsonnak.
Iren
2009.10.04 - 16:10 - harul_92@yahoo.com
Orvendek hogy erre jartam ,kellemes elmenyben volt reszem, s foleg a tapasztalatcsere mindennel tobbet er.Koszonom
Timi
2009.10.02 - 9:52 - timi.next@gmail.com
Csak annyit szerettem volna okvetlenül megírni, hogy maga egy fantasztikus ember. Lenyûgöz minden mondata, gondolata. Idõnként sajnálom, hogy a fõvárosban lakom: esélyem sincs arra, hogy ilyen értékes emberek vegyenek körül. Viszonylag gyakran járok vidékre, ilyenkor mindig a "maga fajta" emberekbõl töltekezem. Nagyon köszönöm, megszépítette a mai napomat !
kedvescimbora
2009.08.24 - 20:06
Üdvözöllek Tibor! Azóta a biosolaron is feltette Monolit a bioház képeit: http://biosolar.hu/forum/166 Nemcsak neked, hanem minden látogatómnak ajánlom magtekintésre.
Tar Tibor
2009.08.24 - 13:51 - ifjtartibor@freemail.hu
Szia! A biosolar oldalon a passzivház forumon beszélgettél monolit-tal, akinek ha jol vettem ki, dombháza van. Errõl esetleg tudnál infot adni, elérhetõsség, esetleg képek? Üdv: Tar Tibor
kedvescimbora
2009.08.13 - 21:38
Kedves Kriszta! Az ubimnak elsõ titka a jó vetõmag. A ZKI Mohikán F1 fajtáját vásároltam, ami szortimentjükbõl peronoszpórával szemben a legelenállóbb fajta. A második titok a bõséges öntözés. Az ubi szereti a párás levegõt. A tenyészidõ elején szinte naponta esett egy kevés esõ. Ettõl hihetetlenül beindult a fejlõdése. Száraz napokon reggel, délben, este végigszaladunk az öntözõkannával. A harmadik titok a jó termõtalaj. Egyébként ez a biogazdálkodás alfája, omegája. Nem véletlenül írta Dr. Milotay Péter a ZKI-tõl, hogy jó kondícióban van az állományom. (részleteket lásd a blogomban) Én vegyszerrel nem permeteztem, csak a feleségem néhányszor tejes vízzel. Jó kondícióban lévõ növény könnyebben elbír a betegségekkel. Ezzel módszerrel tövenként kb 2kg ubi terem. 25 cm-es tõtávolságot használtam a futtatón. Kérdésedre térve, virágelrúgás több mindentõl lehet. pl. A nitrogénszegény talajtól is lehet, de inkább arra gyanakszom, hogy a fajtád nem többségében nõivaru.Ezzel visszekanyarodtunk a jó talaj és a jó fajtaválasztás fontosságához. Ha jó fajtát választottál nem kell törõdnöd az apró peronoszpóra pettyekkel. Mert amire tönkre megy addíg le is termi magát. Ha viszont rossz fajtával áldott meg a sors, akkor szigorúan permetezni kell. Néhány éve több ismerõsöm tescoban vásárolt 49Ft-s ubimagot. Egyikük se evett abban az évben belõle kovászos uborkát.
Nyírán Zsoltné
2009.08.12 - 18:23 - nyiranzsoltne@citromail.hu
Kedves Gyõzõ! Véletlenül találtam rá erre a fantasztikus jó honlapra. Csatlakozom az elõttem írókhoz.Nagyon örülök, hogy van kihez fordulni. Segítségedet kérném. Megpróbálkoztam idén az uborkával (eddig nem sikerült, elvitte a peronoszpóra és egyéb gombás betegségek)most próbáltam résen lenni! Az elsõ permetezés (Shampion és Tiovit) után pár nappal a levelek lekókadtak majd sok apró szürkészöld beszáradt lyuk lett felületükön és leszáradt nagyon sok levél, még az indák is.(szomszédom szerint a Nonit a hibás). Most ismét észrevettem apró, halvány sárga foltokat az új leveleken és az új ültetésû uborkákon, de nem tudom, mit csináljak, a neten látható képek szerint megint peronoszpóra kezdi ki, és ha megint "leforrázom"? Mit tegyek ? És még egy fontos: rengeteg virág van de alig kötõdik meg pár uborka , nagyon sok lehullottat találok a földön ! Olvastam olyat, hogy a cink hiánya ludas a kevés virágmegkötésben , igaz ez? Nagyon várom a válaszod, mert nagyon szeretném ha szép lugasom lenne! Köszönettel: Nyírán Zsoltné, Kriszta
Szûts Ágnes
2009.08.01 - 14:25 - szutsagi@gmail.com
Kedves Gyõzõ! Köszönöm gyors és szakszerû tanácsodat. További jó kertészkedést mindenkinek!
kedvescimbora
2009.07.31 - 23:05
Ágika! A paradicsomot általában nem a peronoszpóra hanem a fitoftóra támadja meg.Ez a legsúlyosabb betegség. A többi elhanyagolható ez mellett. Esõs idõszakban nem lehet megvédeni permetezés nélkül. Rézzel kell permetezni. A réz természetes anyag. Kis mennyiségben használva, nem okoz egészségkárosodást. Én a Schampion nevü szerrel permeteztem (rézoxidklorid) Ez a Biokultúra Egyesület besorolása alapján ökölógiai termesztésben használható készítmény. Évi: paradicsom esetén 7 nap. Van egy érdekes javaslat a probléma kezelésére Mátyás Ciprián honlapján. (A bannercsere menüpont alatt megtalálod a linkjét) Kapható fitoftóra rezisztens paradicsom vetõmag is de egyrésztigen drága. Másrészt a gyártó beszállt a GMO bizniszbe, ilyen cégtõl én irtózok bármit vásárolni.
Szûts Ágnes
2009.07.31 - 14:39 - szutsagi@gmail.com
Isteni szuper az oldalad, Gyõzõ! Tanácsot szeretnék kérni Tõled. Hogyan csinálod, hogy a paradicsomot nem eszi le a peronoszpóra? Bio megelõzési módszet keresek, vagy meg rezisztens fajták adatait, mert nemigen van kedvem ahhoz, hogy tíznapos-kéthetes várakozási idejû mérgezõ szerekkel locsoljam le a sok munkával nevelt paradicsomjaimat. Jótanácsodat elõre is köszönöm. További jó kertészkedést kívánok mindenkinek!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
*Név:
E-mail:
*Üzenet:
Kérem adja meg az alábbi számot számjegyekkel:
egyszáznegyvenkilenc

Lap tetejére