Üzenőfal

Kedves látogatóim! Újra megnyitottam üzenőmet.

Ide mindenki beírhat, szerkesztheti az oldal tartalmát, véleményt mondhat, javasolhat, szidhat vagy dicsérhet, éppen aktuális lelkiállapota szerint. E-mail cím megadása nem szükséges feltétel, viszont e nélkül nem tudok közvetlenül válaszolni. Akik kedves cimborájuknak, vagy csak simán cimborájuknak tekintenek azoknak kötelességük velem tegeződni. Ki hallott már olyat, hogy valaki magázza a cimboráját? Szemérmesebbek a kedvescimbora kuki citromail pont hu-ra is küldhetik leveleiket.


Tóth Győző


Szilvia
2014.06.24 - 10:25 - gerusz.szilvia@zelkanet.hu
Tisztelt Győző! Csodálatos terményei közül engem nagyon érdekel a tokmánypaprikája. Szeretném megtudni kaphatnék-e belőle postán keresztül néhány magot. Illetve szeretném megtudni nincs-e véletlenül paprikaalapkú paradicsomja (nagyatádi fajta ha jól tudom) hosszúkás és csúcsos végű paradicsomfajta. Email címem gerusz.szilvia@zelkanet.hu Segítségét előre is nagyon megköszönöm. G.Szilvia
Balázs Péter
2014.05.01 - 8:52 - b.pet@gportal.hu
Szia Győző! Kertünkben sok, nagyméretű tuja található, melyek barnulnak, sárgulnak. 4 éve mióta beköltöztünk, permetezem őket, sikerült is megállítani a folyamatot.Ez minden évben így van. Mivel a permetszer egy vagyonba kerül, szeretnék valami bio permetet kipróbálni(a kisgyermekünk miatt is). Mit tudnál javasolni és hogyan készítsem el? Köszönöm válaszod, tisztelettel, Balázs Péter
Attila
2014.04.09 - 15:37 - speedysly@citromail.hu
Kedves Győző! A kertünkben egy szép nagy cseresznyefa és egy meggyfa is van, de sajnos az elmúlt két évben mindkettő nagyon kukacos volt és levéltetves volt. Azt ajánlották, hogy permetezzük le vmi A kezdőbetűs szerrel, de ezt nem szeretnénk. Mit tudna tanácsolni? Előre is köszönöm válaszát! Attila
Harmati János
2014.04.08 - 20:17
A szamóca szerű sárga virággal az egész országban terjed a pimpó és szamóca keveréke.A piacon vásárolható nagyon sötét piros gyümölcs magjából lesznek.Eszt bekaptuk.Lerontja az eredeti növényeket.
Varga Mária
2014.03.09 - 20:35
Kedves Győző! Nagyon szépen köszönöm a gyors választ és a jó tanácsot. Kellemes kertészkedést, jó egészséget kívánok. Üdvözlettel: Mária
Varga Mária
2014.03.03 - 17:42 - adelhardt@freemail.hu
Kedves Győző! Évekig Potomac uborkát termeltem, de ma már eltűnt a boltokból ez a vetőmag. Más szemölcsös fajtát is próbáltam, de nem vált be. Ha Ön tud olyan helyet, ahol ez a fajta megvásárolható, legyen kedves, írja meg nekem. Köszönettel:Mária
Mónika
2014.02.18 - 21:45
Kedves Győző, nagyon-nagyon köszönöm a gyors válaszod. A több részletbeni kérdésem arra vonatkozott, hogy ha mondjuk veszek egy 40 literes ilyen edénykét akkor lehet, hogy egy szedésből nem tudom telerakni, hanem mondjuk kettőből. Én is rengeteg ubit ültetek és van is szépen minden évben, de ha nem a legnagyobb dömpingben csinálom ezt akkor lehet, hogy két szedés kell. Közötte ugye van 1-2 nap, addig hűtőben tárolod az ubikat, összevárod esetleg? Vagy az edényméreteidet igazítottad inkább hozzá a várható terméshozamodhoz? A leírást nagyon várom, köszönöm szépen. Mónika
kedvescimbora
2014.02.18 - 20:32
Kedves Móni! Én mindig egyszerre rakom tele. Mivel 100-150 kg termésem van évente uborkából, körülményes lenne részletekben. Mivel én kovászosan rakom el, nekem szimpatikusabb és egyszerűbben kezelhető, ha egyszerre megy végbe az egész edényben az erjedési folyamat. Aki ecetesen rakja el annak mindegy, hiszen ott nincs erjedés. Hűvös spájzban tartva a következő év áprilisáig tartható el. Az a tapasztalatom, hogy szemölcsös ubik tovább ropogósak maradnak, mint a sima héjúak. A hét végén a kőedény gyári használati utasítását bemásolom. Látogass vissza és a mi újság blog menüpont alatt elolvashatod.
Mónika
2014.02.18 - 13:54
Kedves Győző, Időközben rátaláltam a blogjában a savanyítóedény használatára, így a legtöbb részlettel már tisztában vagyok. Annyit azonban még nem tudok, hogy egyszerre kell telerakni uborkával az edényt, vagy fokozatosan pakolható, illetve, hogy meddig áll el benne. Mindenképpen szeretném az idén kipróbálni, mert jelenleg a befőzőautomatámmal tartósítom a kovászos uborkát, de ennél az edénynél nem lenne szükség a hőkezelésre, élőbb maradna az uborka. Köszönettel: Mónika
Terebesi Mónika
2014.02.14 - 23:47 - monika.ujvari@invitel.hu
Kedves Győző, a kerámia savanyítóedényről szeretnék érdeklődni. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan működik vele a kovászos uborka készítése? Meddig áll el? Egyszerre kell telerakni az edényt? Mindig lehet belőle kiszedni és a maradék nem romlik meg? És végül, hogy lehet ilyen edényeket kapni? Nagyon köszönöm előre is a válaszát: Terebesiné Ujvári Mónika
1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
*Név:
E-mail:
*Üzenet:
Kérem adja meg az alábbi számot számjegyekkel:
kilencszázötvenöt

Lap tetejére