Gasztrosztorik / olasz pizza

A HÍRES OLASZ PIZZA ESETE MILÁNOBANEgy gépátvételre két fiatal munkatársammal Milánóba érkeztünk.Ivanics Évával a hosszú hajú szépséggel és Pájer Zsoltal a világ legvidámabb emberével. Mivel három cég volt érintett az átvételben , elõzetesen 14 órai kezdésben egyeztünk meg. A mai GPS-s autó vezetéssel nem kunszt oda találni. Így el is marad az utazás izgalmával járó élmény. 1100 km száguldás után 13órakor értünk a helyszínre . Tehát a kezdésig volt még egy óránk . Nosza akkor ebédeljünk meg hisz estig már nem lesz rá lehetõségünk. Kóstoljuk meg a messze földön híres itáliai pizzát!
Nézd, itt egy üres étterem szólt Évike. Leparkoltunk és bementünk . Legnagyobb meglepetésünkre a kívülrõl üresnek látszó étterem annyira tele volt munkásokkal hogy a pincér alig tudott helyet szorítani . Menüs ételek közül lehetett választani . Az olcsó árban benne foglaltatott még egy ital és egy kávé is . Kíváncsian vártuk mi lesz ebbõl ? Tekintve hogy a számlákat cégünk gálánsan állta , sohase törekedtünk , de idõnk se igen volt olcsó éttermekre vadászni. Míg az étel felszolgálására vártunk Zsolt barátom elmesélte , hallott egy olyan intelmet hogy mindig abban az étteremben étkezz ahova munkások is járnak ! Ott laktató és finom a kaja. Ugyanis ha rosszul fõznek, a munkás odébb áll egy étteremmel , míg egy tehetõs sznob mint státusz szimbólumhoz mindenképpen ragaszkodik kiváltságos étterméhez.
Mondása beigazolódott, tényleg bõséges és finom olasz pizzát kaptunk , más éttermekhez képest fél áron. Becsületükre legyen mondva , miután fizettünk és a kávéra nem tartottunk igényt, felhívták a figyelmünket hogy a kávé is benne foglaltatik az árban, tessék elfogyasztani
.
A dolog pikantériája hogy ebben a milánói étteremben egyetlen olasz se dolgozott,csak csupa kínai. Kínaiak készítették a híres olasz pizzát, kínai volt a séf, a pincér kislány, a csapos, egyszóval az egész személyzet. Így az olasz pizza illúziójának hiányával, viszont egyéb iránt maximális elégedettséggel távoztunk .
Lap tetejére