Gasztrosztorik / üzleti vacsi

Üzleti vacsorám a Moeller céggel.Annak idején amikor a Klöckner-Moeller cég megalapította magyar leányvállalatát, üzleti vacsorára hívtak Kaposváron a Diófa sörözõbe. Látva vonakodásomat, a kollégák azzal invitáltak hogy kiesszük a Möllert a vagyonából. No mondom , nekem mint vegetáriánusnak ez aligha fog sikerülni , de mivel régi kedves kollégák hívnak rendben van elmegyek .

Jó szokásom szerint a helyszínre kerékpárral érkeztem, viszont az alkalomnak megfelelõ öltözetben . Az étteremmel szemben egy építkezési területen , egy beton mellvédhez szándékoztam lezárni a kerékpárt. Éppen ezzel foglalatoskodtam amikor hangos fékcsikorgás hallatszott a keresztezõdés felõl .Ezt ménkû nagy üvöltés követte , zengett tõle a környék . MIT CSINÁL MAGA ITT ? /valószínû vas tolvajnak hitt az illetõ/
Lezárom a biciklimet mondtam miközben felegyenesedtem úgy öltönyösen nyakkendõsen . Erre nem számíthatott az „úr ” , ám mégse hagyhatta annyiban a dolgot. .
HOGY MERI ITT LEZÁRNI ?
Miért ? Kinek ártok vele? Kérdeztem csendes udvariassággal. Õ pedig egyre jobban üvöltött.
VEGYE TUDOMÁSUL ! ITT NEM AZ A KÉRDÉS HOGY KINEK ÁRT VELE .
Akkor mi a kérdése drága uram? Tegye már fel , legyen szíves. !
AZ A KÉRDÉS HOGY MIT SZÓLNA MAGA HA ÉN IS LEZÁRNÁM A MAGA HÁZA ELÕTT A KERÉKPÁROMAT ? / Ekkor már lila volt a feje, úgy üvöltött. /
Kedves uram én a Csalogány u. 16 sz. alatt lakok. Legyen kedves eljönni és zárja le elõttem a kerékpárját.
Így folyt a vita köztünk. Szó szót követett . Õ egyre jobban üvöltött , én egyre udvariasabban válaszoltam . Legjobban az dühíthette fel , hiába üvölt . Ha megszakad akkor se tud kibillenteni a csendes, udvarias stílusomból ,amivel egyszerûen nem tud mit kezdeni, csak vergõdött a saját csapdájában . Amikor már az idegroham határára került odaszaladt a keresztezõdében hagyott cirkálójához és nagy kerék csikorgással elhajtott.

Az eset tanulsága :néha a csendes szó többet ér az üvöltésnél.

A vacsora kellemesen és eredményesen telt a kedves kollégák társaságában . Sõt a Möllernek is megmaradt a vagyona , nem sikerült belõle kienni, kiinni . Pedig higgyétek el, megpróbáltuk.
Lap tetejére