Életfilozófia / életmódról

Kisfiam csodás gyógyulása.


A fiam aki ma már felnőtt ember, óvodás korában állandóan betegséggel küszködött. Láz, orvos, lábadozás, óvoda ilyen sorrend szerint zajlott kis élete. Egy alkalommal feleségem iskolai elfoglaltsága miatt nem ért rá, ezért nekem kellett orvoshoz vinnem. Szia Petike köszönt előre a doktornő. Utána a szokásos vizsgálat, penicillines orvosság felírás, amiért egy vagyont fizettem a gyógyszertárban. Hazafelé elgondolkodtam. Ezzel a szegény gyerekkel ilyen erős mérgeket etetnek? Ez így tovább nem mehet ! Otthon bejelentettem: Ha meggyógyul , én fogom tovább nevelni . Így is történt.
Először is eltiltottam a cukros édességektől, böfögtető italoktól, egyéb ipar által gyártott marhaságtól. A szomszédokkal , rokonokkal közöltem ha továbbra is jó viszonyban akarnak maradni velem, max. gyümölcsöt adhatnak a gyereknek , de cukorkát, csokit semmiképpen. Délután 2 órakor mentem a gyerekért az óvodába és vittem magammal . Ne rontsák a meleg óvodában tovább. Amikor egyszer uzsonna időben érkeztem, az óvónője felajánlotta vigyük magunkkal a részét. Aznap éppen májkrémes kenyér volt az uzsi. Köztudott hogy a máj az állat kiválasztó szerve, az a szerepe hogy a szervezetből a méreganyagot kiválassza. No ilyet etettek a gyerekekkel. Ez után igyekeztem még uzsonna előtt érkezni. Étrendjét áttérítettem az általam is követett sok zöldséges, gyümölcsös vegetáriánus kosztra
Iskola kezdéskor beszerveztem egy judo szakosztályba. Néhány év múlva évjáratában és súlycsoportjában a régió szintű versenyeken rendszeresen első helyezéseket ért el . S hogy még többet mozogjon beírattam. egy néptánc szakos művészeti iskolába is. . A gyerek olyan mint egy kiscsikó, állandó mozgást igényel. Viszont a felnőttek saját életformájukat ráerőltetve ettől a lehetőségtől megfosztják.. Előfordult hogy a judo edzés után /ahol azért az edző tisztességesen megdolgoztatta őket/ alig bírtam az edző teremből kicsalogatni. Sőt még fociznom is kellett vele otthon. A vegetáriánus táplálkozás, a sok mozgás meghozta eredményét. Fiam az általános és a középiskola 12 éve alatt betegség miatt egyetlen napot se mulasztott. Kevés gyerekről lehet ezt elmondani.
Ez a látványos gyógyulás egy életre szóló tapasztalatot adott: Egészségesen élni semmivel se nehezebb csak más szemlélet kell hozzá. Ha abból indulok ki hogy nincs rosszabb egy szülő számára mint tehetetlenül nézni beteg gyermekét akkor megéri e szerint élni.
Lap tetejére